Sigge

IMG_7783Sigge heter enligt stamtavlan Joydogs Lord Nelson, är född 9 mars 2009 och av rasen dvärgschnauzer.

Jag har länge längtat efter att skaffa hund, men det hade aldrig passat och mina föräldrar har inte samma djurintresse som jag. När jag flyttade hemifrån (2006) sa vi ”vi ger det ett år och ser om vi har tid”. Det stod dock klart att vi prioriterade annat i studentlivet och hund fick vänta…

Men 2009 fanns äntligen möjlighet! Jag ville ha en hund som kan vara med på allt men inte kräver så mycket. Visst skulle jag prova på olika hundsporter men visste inte hur det intresset skulle komma att utvecklas. Valet föll på dvärgschnauzer.

Sigge är allt det jag ville ha då. Okomplicerad, lättlärd och lätt att ha med sig överallt. Otroligt kelig och att ligga i knät och bli kliad är nog det bästa han vet. Att rasen ”ska” vara reserverad har han missat, här är gästers knän också välutnyttjade kelplatser!
Mitt intresse för hundträning utvecklades ju dock mer än Sigges, och han har mindre driv och är mer svårmotiverad än vad jag hade önskat. Vi kämpar dock på och har kul under tiden. Någon stjärna blir han inte men vi tränar agility (även tävling), lite viltspår och freestyle.

I slutet av juli 2013 kastrerades han och efter det levde han upp ordentligt, blev betydligt busigare och piggare. Vi får se om det håller i sig!

Sigge är foderallergiker, inte helt utredd (då jag valt att fokusera på att hitta saker han tål istället för tvärtom). Han tål lamm, vilt, korn, potatis och fläsk. Kycklig, majs och nötkött tål han inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s