Första pinnen!

Posted on

Tänk vad länge man kan få se fram emot att skriva en viss sak, så faller det ändå bort.

I slutet av augusti var vi på Solvalla och tränade agility. En trevlig dag med inte helt lätt miljö. Sigge uppförde sig perfekt i alltifrån lugn och stabilitet (tänk, en hund har i alla fall blivit bra miljötränad, Stoja brister lite där tyvärr) till att vara helt oberörd av den mänskliga treåringen vi delade tält med under dagen. Stoja var tvungen att skälla lite innan hon kunde varva ner, men fokuserade sen rätt fint. I buren är hon helt lugn, skönt att hon kan koppla bort!

Nåja, agilityklass först ut. Glad och peppad Sigge gör ett fint lopp där allt stämmer, och vi kommer i mål på 0 fel för första gången på officiell tävling. Äntligen! Sen börjar vi fundera… Speakern ropade upp referenstiden precis när vi startade men varken den eller Sigges tid läggs riktigt på minnet. Men när klassen är slut och resultaten ropas upp är det klart att vi kom trea och tog pinne. Känslan går inte att beskriva! Som vi har kämpat för det, och vad duktig han är, min lilla skrutt!
I hoppklassen slog vi till på ett felfritt lopp igen, dock inte riktigt med samma fart vilket resulterade i två tidsfel och en fjärdeplats.

image

image

Stoja agilitydebuterade och fokuserade väldigt fint i agilityklass även om diverse småfel ledde till disk. Kunde ta till mig en del saker att träna vidare på, till exempel att skicka framåt på en raksträcka och sen genom en sväng trots att jag hamnar efter.
I hoppklass ledde lite strul precis innan start till fel känsla och frustration innan vi kunde köra vidare. Mindre nöjd men samtidigt ett kvitto på att jag hittat orsaken till problemen, men kanske inte skulle ha startat så fort…

27 september är det dags för agilitytävling igen, men bara med Sigge. Jag är taggad med tanke på att träningen dessutom gått fint och platta tunneln äntligen är problemfri under träning (peppar peppar). Stoja löper och även om det är tillåtet, så känns agilitytävling kring höglöp som överkurs med tanke på störningen.  Likaså missar vi en lydnadstävling på fredag.

Annonser

One thought on “Första pinnen!

    Lise-Lotte Rocky & Sigge said:
    16 september, 2014 kl. 04:36

    Grattis 😀 😀 Första pinnen är alltid speciell 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s