Äntligen spårträff!

Posted on

I söndags åkte jag till Ågesta och träffade en tjej vid namn Karin och hennes golden Lovis för lite spårträning. Äntligen, äntligen fick vi till det med spår med okänd spårläggare!

Stoja fick två spår, ett rakt ca 100 m långt ängsspår och ett skogsspår med en vinkel och en apport+slut, kanske 150 m långt. Första spåret, ängsspåret, gick lite tveksamt men rätt kom vi. Hon tappade bort sig lite på mitten, där en man med tre hundar hade gått under tiden spåret låg till sig, men redde ut det till slut.

Spår nummer två hade hon stenkoll på. Fullt ös med farten, jag hängde knappt med med trasslad spårlina och en hund som plötsligt var så noggrann att hon till och med kröp under nedfallna träd istället för att hoppa över dem. Båda pinnarna in direkt, inga problem med störning (av Karin som gick en bit bakom och Sigge som satt och skällde) och noggrann.

Jag är väldigt positivt överraskad och det känns som att vi kom rejält mycket närmre apellstart helt plötsligt. Dags att ta tag i det där framförgåendet på riktigt kanske?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s