En fråga om mognad

Publicerat den

En sak som märks väldigt tydligt på Stoja är att vissa saker måste få mogna fram. Det har märkts vid vissa trick, vid slalom och balanshinder i agilityn och givetvis vardagslydnaden.Den sistnämnda fortsätter vi nöta; hur man hälsar, hur man beter sig vid hundmöten… Sånt behöver underhållas! Andra saker lär jag mig mer och mer att släppa och återuppta en stund senare, som tex. balanshinder.

Det senaste jag märkt den här tendensen på är tasstarget. Target har hon vetat länge vad det är, i själva verket var det nog bland det första hon fick lära sig som valp, men det har aldrig funnits någon direkt stadga i det. Kanske eftersom jag sen utvecklat det åt olika håll? Till exempel klossträning. Idag föll i alla fall polletten plötsligt ned och med hjälp av klicker och lite kommandohjälp från lydnadens ”stå” så har vi ett betydligt mer stabilt beteende där hon söker sig till targeten och stannar där. Viktigt steg, det ska användas till kontaktfältsbeteende för att lära in 2 av 2 på! Längtar efter att testa i nästa vecka, på söndag är det tyvärr ingen agility i hundhallen.

IMG_8975

Apropå vardagslydnad så tycker jag faktiskt att hon börjar bli lite lugnare och mer lätthanterlig, lilltjejen. Majoriteten av dagens hundmöten var tysta, hon lyssnar fint och drar mindre och mindre i kopplet. Jag hoppas att det inte bara är en period utan är här för att stanna. Jag tror för övrigt att andra löpet börjar närma sig, får se om hon blir påverkad den här gången. Sist märktes ju inget alls på henne.

IMG_8963

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s